Tesugen

eBrevsavisering betyder inte att du aviseras via e-brev

“8 sep kl 17:01 Posten, eBrevsavisering skickad till mottagaren”. Så stod det när jag spårade en försändelse jag väntade på. Jag hade inte fått något mejl om att paketet fanns att hämta så jag ringde Postens kundtjänst.

Kvinnan jag blev kopplad till sa att det betydde att jag ska ha fått en avi om paketet.

“Jag har inte fått något mejl” sa jag. Jag fick veta att det skulle levereras som ett vanligt brev. “Jaha, hem till min icke-elektroniska brevlåda?” skojade jag. Hon hörde fel och missade därför skämtet. Irriterat upprepade hon att jag skulle få en avi “av brevbäraren”.

Jag tänkte att det inte var lönt att skämta mer men ville ändå påpeka att “eBrevsavisering” för mig antydde att jag skulle få aviseringen som ett e-brev. De kanske ville undvika framtida missförstånd? “Jag tolkade ‘eBrev’ som att det betydde ‘epost’” sa jag. De hördes en suck i andra änden och med ännu mer påtaglig irritation sa hon “Nej, det gör det inte!” Då tackade jag för mig och la på.

Varför kallas det då “eBrevsavisering”? Jo, för att det är elektroniskt för avsändaren. I mottagarens ände är det ett vanligt icke-elektroniskt pappersbrev.

The above was posted to my personal weblog on September 11, 2006. My name is Peter Lindberg and I am a thirtysomething software developer and dad living in Stockholm, Sweden. Here, you’ll find posts in English and Swedish about whatever happens to interest me for the moment.

Tags:

Posted around the same time:

The seven most recent posts:

  1. Tesugen Replaced (October 7)
  2. My Year of MacBook Troubles (May 16)
  3. Tesugen Turns Five (March 21)
  4. Gustaf Nordenskiöld om keramik kontra kläddesign (December 10, 2006)
  5. Se till att ha två buffertar för oförutsedda utgifter (October 30, 2006)
  6. Bra tips för den som vill börja fondspara (October 7, 2006)
  7. Light-Hearted Parenting Tips (September 16, 2006)
Bloggtoppen.se