Tesugen

Sushi på Södermalm

Nu har jag bott på Söder i drygt tre månader och efter lite provande har jag hittat ett riktigt bra sushiställe, _Sea Sushi på Åstgötagatan 39. God sushi av hög kvalité och väldigt trevlig personal. Dessutom bra öppettider, bortsett från att det är helt stängt på lördagar.

Det jag är ute efter är i första hand vegetarisk sushi, vilket verkar ha blivit mer populärt de senaste åren, för nu går det att hitta på de flesta ställen. För några år sedan var den vegetariska sushin oftast i alltför små och få bitar. Men jag kan gå i god för dessa ställens riktiga sushi, antingen för att jag själv smakat eller för att andra har smakat vars smak jag har en god känsla för. Min favorit i Stockholm är annars Asahi (på Fleminggatan 11 Raw Sushi & GrillRörstrandsgatan 9, omtalad i bloggosfären, tyckte jag förvisso var god men lite för experimentell (Stefan Geens tycker dock den är den enda som duger i Stockholm).

De ställen jag har provat är i tur och ordning Sushi Bar Neko på Folkungagatan 110, vilket är ett hyggligt ställe och förmodligen det näst bästa av de jag har provat. Sushi Bar Sandai-me Kato var riktigt bra för några år sedan, men håller inte längre måttet. Murasaki vid Björns trädgård var med tvekan godkänd medan Oedo på Folkungagatan 80 var riktigt riktigt dålig och med en väldigt förvirrande meny.

The above was posted to my personal weblog on April 9, 2004. My name is Peter Lindberg and I am a thirtysomething software developer and dad living in Stockholm, Sweden. Here, you’ll find posts in English and Swedish about whatever happens to interest me for the moment.

Posted around the same time:

The seven most recent posts:

  1. Tesugen Replaced (October 7)
  2. My Year of MacBook Troubles (May 16)
  3. Tesugen Turns Five (March 21)
  4. Gustaf Nordenskiöld om keramik kontra kläddesign (December 10, 2006)
  5. Se till att ha två buffertar för oförutsedda utgifter (October 30, 2006)
  6. Bra tips för den som vill börja fondspara (October 7, 2006)
  7. Light-Hearted Parenting Tips (September 16, 2006)
Bloggtoppen.se