Tesugen

Sveriges bästa webbloggar

Igår fick Internetworlds prenumeranter det senaste numret, det där de väljer ut världens och Sveriges bästa webbloggar. I diskussionerna efter att det blev känt att ett sådant nummer var på väg sa jag såhär:

Om inte mymarkup är med på topplistan så skulle det bli svårt att ta reportaget på allvar, eftersom detta är det odiskutabla navet i den svenska webbloggvärlden.

I övrigt hoppas jag att topplistan visar mångfalden, så att dels hela spektrat från rena länkbloggar till de som postar längre artiklar finns med, dels att det finns representerat ämnesspecifika bloggar (såväl med en som med flera personer bakom), bloggar som handlar om personernas liv, bloggar med en bred inriktning som snarare kännetecknas av personens upptäckarlusta, osv.

Anna Kågedal har bloggat den svenska topplistan och det är glädjande att se att Erik vann. Platserna två till fem innehas av i tur och ordning Rymdimperiet, Codemode.org (vilken jag inte kände till), Det perfekta tomrummet – och min egen webblogg, vilket kom som en rejäl överraskning.

Jag är nöjd med resultatet, för att Erik vann och för att listan ger exempel på mångfalden. Jag är naturligtvis också väldigt glad och stolt över att vara med. Före tidningen kom ut försökte jag sammanställa topplistan så som jag hoppades den skulle se ut, men det kändes så svårt att rangordna webbloggar med så olika inriktning. Men jag hade också gärna sett Niklas Johanssons Enkelriktat, Håkan Kjellerstrand, och Jonas Söderströms Blind Höna på listan.

(Det är möjligen ingen prenumerant som kan scanna eller fota av de fyra artikelsidorna och skicka till mig? Jag lovar att köpa lösnumret när det kommer den 18 november.)

The above was posted to my personal weblog on November 14, 2003. My name is Peter Lindberg and I am a thirtysomething software developer and dad living in Stockholm, Sweden. Here, you’ll find posts in English and Swedish about whatever happens to interest me for the moment.

Tags:

Related posts:

Posted around the same time:

The seven most recent posts:

  1. Tesugen Replaced (October 7)
  2. My Year of MacBook Troubles (May 16)
  3. Tesugen Turns Five (March 21)
  4. Gustaf Nordenskiöld om keramik kontra kläddesign (December 10, 2006)
  5. Se till att ha två buffertar för oförutsedda utgifter (October 30, 2006)
  6. Bra tips för den som vill börja fondspara (October 7, 2006)
  7. Light-Hearted Parenting Tips (September 16, 2006)
Bloggtoppen.se